Nieuwsbericht november 2010:

OvDG/CvDG voertuigen GHOR Midden en West Brabant aanbesteed !

Op 9 november 2010 mocht de heer Jos de Laat van de GHOR Midden en West Brabant het contract ondertekenen, samen met Leon van de Merbel van de firma Auto Indumij uit Etten-Leur. Een mooie afronding van een Europese aanbesteding voor 8 voertuigen.

Projectleider Piet van Dorst is uitermate tevreden over het verloop van het project.
De projecten worden er echter niet eenvoudiger op. Alle regels die bij de Europese procedure komen kijken en wat dat inhoudelijk voor de aanschaf allemaal betekent, is veel complexer geworden.

Op 3 augustus kon het project van start en al op 18 augustus kon gepubliceerd worden. Er was weer gekozen voor een strakke planning maar wel ruime planning. En het is altijd prettig te kunnen constateren dat gedurende het project het niet nodig was de planning bij te stellen. Met het door AvL ontwikkelde waarderingsmodel waren de aanbiedingen snel en objectief te beoordelen en te waarderen.

De ontvangen aanbiedingen waren van een hoog niveau. Toch kwam de aanbieding van Auto Indumij er als beste uit.  Op service en prijs scoorde de winnende aanbieding het beste.

De 8 voertuigen worden geleverd vanaf begin 2011`. Techniek: Renault Mégane Estate 2.0 16V 140 CVT Dynamique, met Bi Xenon verlichting. Een Marelko signaleringset, Premier Hazard Lomax met LEDlampen. De installateur is Incar Electronics uit Roosendaal en de striping en folie wordt geleverd door de firma Trim-Line uit Zevenbergen.

Het laatste voertuig moet in november 2012 geleverd zijn.

 

Nieuwsbericht augustus 2010:

Invoering ISO 9001 bij DNM International BV in record tempo !

Per 1 augustus 2010 is DNM International BV in Stellendam gecertificeerd volgens ISO 9001:2008.

De certificering is geheel begeleid door AvL Brandweeradvies

De oorspronkelijke planning was om dit project af te ronden in het 3e of 4e kwartaal van dit jaar maar omdat er belangrijke projecten in het verschiet lagen waar ISO certificering werd vereist werd een snellere doorlooptijd noodzakelijk. Met de hulp van enkele specialisten was het mogelijk heel snel een hoogwaardig Kwaliteitssysteem en Kwaliteitshandboek samen te stellen, mede dankzij het feit dat DNM hun zaakjes reeds goed voor elkaar had, en er al jaren met een betrouwbaar logistiek systeem werd gewerkt.

De werkzaamheden voor ISO zijn gestart op 21 mei 2010. Op 13 juli is er instructie gegeven aan het personeel en amper 2 maanden na aanvang is door Kiwa de audit uitgevoerd, op 19 en 20 juli. En dat heeft mogen leiden tot de certificering per 1 augustus 2010. Een doorlooptijd van nog geen 10 weken !!

Met het behalen van het ISO-certificaat is bij DNM International een geweldige stap gezet voor de toekomst.
ISO certificering wordt steeds vaker gevraagd wanneer er grotere projecten voor de Overheid worden aanbesteed.

De certificering brengt DNM op een nog hoger peil en maakt het mogelijk om ook met grotere Overheidsaanbestedingen mee te doen.

AvL Brandweeradvies feliciteert DNM International BV met het behaalde resultaat !

                                                          

 

Nieuwsbericht juni 2010:

OvD voertuigen Midden en West Brabant succesvol aanbesteed !

http://www.flitsnieuws.nl/nieuws/thumbs/20090613_558_IMG_2365-nieuw%20voertuig%20ovd%20heerenveen.jpgOp 14 juni 2010 is het contract getekend tussen de Veiligheidsregio Midden- en West Brabant en Visser-Leeuwarden BV voor de levering van 6 OvD-voertuigen voor Midden en West Brabant. De opdracht voor AvL Brandweeradvies was dit project in totaliteit te begeleiden.

Omdat in een eerder stadium al wat tijd verloren was gegaan was het belangrijk met een strakke planning en een zo kort mogelijke doorlooptermijn te werken. De projectgroep, o.l.v. John Rosenbrand, wist precies wat er nodig was en de eisen en wensen zijn helder geformuleerd, zodanig dat een snelle objectieve beoordeling mogelijk was.

Na publicatie zijn er 5 aanbiedingen van gerenommeerde leveranciers ontvangen.

Met het door AvL ontwikkelde waarderingsmodel waren de aanbiedingen snel te beoordelen en objectief te waarderen. In een close finish kwam Visser-Leeuwarden tóch als winnaar uit de bus.

1 april is de aankondiging voor de Europese publicatie verzonden en 2 ½ maand later was het contract rond.

De 6 voertuigen van het type Mitsubishi Outlander worden in RAL 3000 uitgevoerd en voorzien van Marelko signalering. Het motorvermogen is 115 kW (156 pk). De voertuigen worden voorzien van een uittrekbare stelling aan de achterzijde waarmee de materialen optimaal bereikbaar zijn. De voertuigen moeten in december 2010 geleverd zijn.

 

 

 

Nieuwsbericht december 2009:

Aanbesteding Schuimblusvoertuig Midden en West Brabant succesvol afgerond !

Op 14 december 2009 is het contract getekend tussen de Brandweer Midden en West Brabant en Ziegler Brandweertechniek bv voor de levering van een Schuimblusvoertuig voor Midden en West Brabant, post Tilburg. Dit project is geheel begeleid door AvL Brandweeradvies.

De procedure is geheel volgens planning doorlopen en heeft geleid tot een contract voor 6x4 Volvo met 9000 liter water en 1100 liter SVM. Het voertuig wordt voorzien van een pompset met een maximale capaciteit van 4730 l/m en FireDos SVM bijmengsysteem. Tevens zijn een dakmonitor en een bumpermonitor voorzien. Het voertuig is voorzien van een hydraulische generator en een lichtmast. Het voertuig wordt in december 2010 geleverd. Projectleider Philip Harmsen is zeer tevreden over de manier waarop het project is gelopen.

 

 

Nieuwsbericht oktober 2009:

SAMENWERKING !!

Om in alle gevallen de aanbestedende diensten adequaat te kunnen ondersteunen zijn AvL Brandweeradvies en Forseti Tender Management in oktober 2009 een samenwerking aangegaan.

De meer technische bureaus zullen waarschijnlijk tekort schieten als zich moeilijke procedurele vraagstukken voordoen terwijl juridische bureaus technisch tekortkomingen hebben.

Een goed geschreven eisen- en wensenpakket stelt u niet voor onaangename verrassingen. Tegenstrijdige of discriminerende eisen kunnen binnen elke procedure tot grote problemen leiden terwijl soms, vanwege onzorgvuldig geformuleerde eisen de kosten onnodig hoog worden. 

Daarom hebben Ad van Lith en Harald Faber besloten hun specialisaties te bundelen om zo het totale proces van “A tot Z” te kunnen begeleiden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

Natuurlijk blijven beide bureaus ook individueel inzetbaar.


Nadere informatie aan te vragen bij:

AvL Brandweeradvies                      www.avlbrandweeradvies.nl        06-14422946      ad@avlbrandweeradvies.nl
Forseti Tender Management       
www.forseti.nl                                    073-5231060      info@forseti.nl